Regeldingen en Amerikaanse eigenaardigheden - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van amma - WaarBenJij.nu Regeldingen en Amerikaanse eigenaardigheden - Reisverslag uit Seattle, Verenigde Staten van amma - WaarBenJij.nu

Regeldingen en Amerikaanse eigenaardigheden

Blijf op de hoogte en volg

23 April 2007 | Verenigde Staten, Seattle

Naast de toerist uithangen moesten er ook nog wat dingen geregeld worden. Inmiddels zijn er twee fietsen aangeschaft, die beide intensief worden gebruikt. Marco fietst elke dag (zonder helm, en dan ben je echt een uitzondering hier) naar zijn werk. Tevens hebben we een fiets voor Myrthe gekocht (heel erg roze met een bloemetjes zadel). En jawel, ons eerste doel voor Seattle hebben we al gerealiseerd: Myrthe kan zonder zijwieltjes fietsen!! Op- en afstappen en scherpe bochten maken zijn nog lastig... zelfs zo lastig dat ze gewoon de zandbak is ingefietst, maar ja,... zachte landing zullen we maar zeggen!

Verder heeft Marco zaterdag zijn Amerikaans rijbewijs gehaald, heeft Agnes haar theorietest gehaald en mag over 2 weken op voor het Amerikaans rijbewijs en is een heuse groene Volkswagen Passat-station aangeschaft. Met dit soort aankopen merk je weer dat je in een ander land bent met andere gewoontes. Want tja, de auto betalen; oh ja, een money order halen bij de bank. Maar ja, wij staan natuurlijk een half uur na sluitingstijd bij de bank voor de deur... Toen maar alles met onze pinpassen en creditcards cash uit de muur getrokken. Maar het had ook wel weer iets om met een dik pakket aan flappen de auto te kopen.

Myrthe, Aimee en ik kennen inmiddels alle speelterreintjes die (voor ons althans) op loopafstand van ons huis liggen. Het merendeel van de Amerikanen zet kinders in de auto, rijdt naar de speeltuin en achtervolgt zijn/haar kind bij elke stap die het kind doet. Grappige van de speeltuinen is wel dat je heel makkelijk contact maakt en dat de Amerikanen je vervolgens leuke tips geven om Seattle te leren kennen met kids. In het weekend zitten ook erg veel mensen met elkaar in de speeltuinen en parken, in plaats van bij elkaar op bezoek gaan.

Verder hebben Myrthe en Aimee twee Koreaanse vriendinnetjes opgedaan. Leuk om te zien dat kinderen zonder daadwerkelijk met elkaar te kunnen praten toch heel leuk met elkaar kunnen spelen en communiceren. Gelukkig kunnen Myrthe en Aimee ook samen goed spelen, gek doen en (natuurlijk, heel soms...) ruzie maken.

oke, wordt vervolgd!
groetjes AMMA

• 23 April 2007 - 08:08

Nathalie:

Hoe herkenbaar allemaal. Ben je al helemaal suf geknutseld Agnes? succes in de speeltuintjes en ja..je bent direct herkenbaar als buitenlandse moeder omdat je niet achter je kind aanrent. Veel leuker om met een koffie op de zandbakrand te zitten toch? Ben je al aan het taartenbakken geslagen. Gr nathalie

• 23 April 2007 - 20:58

Pa En Ma,Lelystad:

leuk dat het jullie steeds beter gaat en prachtige foto's!
    Die van Marco is echt een circusact!
    We hopen dat het steeds beter gaat; maar niet zo goed dat jullie niet meer terugwillen!
    Fijn dat de kindjes ook een vriendinnetje hebben. Tot hores!
    We komem net terug van het 60-jarig huwelijks feest van Oom Herman en (kleine) tante Annie; was heel gezellig.
    Nu morgen op voor de staaroperatie, dan is dat ook maar weer gebeurd.

Doei!

• 24 April 2007 - 13:24

Sandra:

Nou volgens mij gaan jullie je wel vermaken daar in Seattle! Fijn dat jullie nu een auto hebben, dan ben je toch wel wat mobieler. Maar moet om een auto te komen een amerikaans rijbewijs hebben?

Leuk dat jullie gisteren nog even belde. Jammer dat de lijn niet al te best was. Dus we moeten binnenkort maar eens gaan skypen. We hebben er in ieder geval nu alles voor in huis! Dus tot skypes!

Heel veel groetjes van Sandra, Leo, Daan & Emma